Človeški možgani so podobni računalniku in stremijo k temu, da čim več stvari izvajajo avtomatično in brez nepotrebnega razmišljanja. Posledica tega je, da za zagotavljanje naših potreb in želja izdelajo navade. Navade niso nič drugega kot običajen način ravnanja oziroma določen vzorec, ki ga izvajamo avtomatično in o njem ni treba razmišljati. Naše telo v svoji osnovi želi biti samo zadovoljno ob minimalnem vložku napora. To je razlog, da ne mara sprememb in se vedno znova vrača k starim navadam, s katerimi smo izpolnjevali svoje potrebe in predstavljajo za telo najmanjši napor. Četudi smo nekje sredi poti ugotovili, da so nekatere navade slabe, bo telo še vedno podzavestno in avtomatično uporabljalo staro navado. Od tukaj tudi izrek: »Navada je železna srajca.« To je hkrati glavni razlog, da se tako težko rešimo slabih navad. Dejansko je to, na dolgi rok, mogoče samo tako, da ustvarimo nove navade oziroma vzorce, ki nadomestijo stare. Če tega ne naredimo, se bo telo vedno znova vračalo k starim navadam, čeprav se mogoče celo zavedamo, da so nam ravno te navade porušile zdravje in za posledico povzročile stanje, ki mu pravimo bolezen.

 

Aleksander Zupančič

Info


 

Pot zdravja

Kajuhova ulica 1

8250 Brežice

 

 

NAROČITE SE
preko spletnega obrazca

 

 

ali

nas pokličete na

031 741 620

 

ali

nam pišite na

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše Pot zdravja e-novičke in prejmite EKSKLUZIVNI dostop do Vodnika po čakrah, kjer boste na 33. straneh spoznali:

 

• posamezne čakre in kako vplivajo na nas,

• vaje za spodbujanje čaker,

• načine za samozdravljenje,

• ustrezne drage kamne, eterična olja in barve za posamezne čakre,

• afirmacije za harmonizacijo čaker.

 

1x do 2x mesečno boste prejemali koristne nasvete in informacije, ki vam bodo pomagale izboljšati vaše zdravje in zaživeti polno življenje.

 

Vnesite veljaven elektronski poštni naslov.

Prosimo da vnesete vaš E-poštni naslov.

Prosimo vas, da polje obkjukate.

Pridružite se nam na socialnih omrežjih

 

 

 

Pot zdravja

Kajuhova ulica 1

8250, Brežice

 

  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  031 741 620

 

© 2018 Pot zdravja. Vse pravice pridržane.