Kako bi bilo, če bi lahko vnaprej napovedali potres? Ali teroristični napad? Verjetno napovedi ne bi ignorirali, ampak bi se umaknili na varno. Kako resno pa jemljete napovedi glede morebitnih težav na fizičnem telesu, ki se odražajo v obliki bolezni?

 

Nastanek bolezni lahko predvidimo iz stanja našega energijskega polja - avre in energetskih centrov – čaker. Čeprav je znanost obstoj človeškega energetskega sistema že dokazala, in sicer v 70-tih letih prejšnjega stoletja, se mnogi še ne zavedajo vpliva le-tega na naše zdravje.

Naš energetski sistem je sestavljen iz grobe materialne energije (naše telo) in subtilne energije (čustvene, ustvarjalne, intelektualne in duhovne), to je naša avra. Ta pa je  sestavljena iz energije naših čaker. Znanost je tudi ugotovila, da se vse najprej začne dogajati na naši avri in nato se čez nekaj časa prenese na fizično telo in v naša materialna življenja.

 

Kaj je avra in kaj nam povejo čakre oz. naši energijski centri?

Avra je energijsko polje, ki kot ovoj obdaja človeško telo z (ne)vidno večbarvno svetlobo in je v interakciji z drugimi ter posledično vpliva na ljudi, živali, rastline in celo na nekatere objekte. Varuje materialno telo in dušo posameznika pred vsiljivci, hkrati pa omogoča vdor pozitivne zdravilne energije vanj. Z energijo  nabita avra je varnostni ščit ter omogoča oddajanje ljubezni in miru, hkrati pa zunaj svojega polja zadržuje uničujoče sile kot so strah, sovraštvo in pohlep. Avra je sestavljena iz 7 plasti barv, ki obkrožajo naše telo in se povezujejo med seboj s sedmimi čakrami v hrbtenici. 

 

Čakre ali energetski centri

Ste energijsko bitje. Prav zdaj ste polni brezmejne energija in ta skriva v sebi neverjetne darove. Vaše misli nadzorujejo in odrejajo vaše počutje in doživljanje ter vplivajo na različna energijska središča znotraj in okrog vašega telesa. Na vaša energijske centre vplivajo stvari, na katere se najbolj osredotočate – denar, duhovnost, odnosi in podobno. Čeprav ima telo veliko čaker (energetskih centrov), se vidci in zdravilci ukvarjajo le z glavnimi. Vsaka teh čaker se nahaja poleg hormonskih žlez. Skozi telo potiskajo življenjsko energijo, da bi mu zagotovile vitalnost.

Vsak človek ima v telesu sedem glavnih čaker - sedem energijskih centrov, ki niso povezane le z našim fizičnim zdravjem, temveč tudi z mentalnim in emocionalnim, zato jih lahko opišemo tudi kot središča zavesti, občutkov, potreb in doživljanja. Čakre našemu telesu pomagajo pri povezovanju z univerzalno, vesoljno energijo. Ta se pretaka po telesu od spodaj navzgor. Osnovna naloga čaker je, da priteguje oziroma vsesava energijo iz okolice ter z njo oskrbujejo vse telesne organe, pa tudi subtilnejša področja našega življenja. Poleg tega, da vitalizirajo fizično telo, torej čakre sodelujejo tudi pri razvoju človekovega samozavedanja. Kadar so te v ravnovesju, smo v harmoniji s sabo in ljudmi okoli sebe. Počutimo se zdravi, vitalni, polni življenja. Če smo v takšnem stanju, potem čakre brez dvoma dobro delujejo. Ko pa se nam pojavijo težave na posameznem področju, recimo finančnem, v odnosih, ne zaupamo, smo pod stresom, nas je strah, smo vzkipljivi, takrat so energijski centri bodisi oslabljeni ali pa preveč aktivni. Vsak energijski center je povezan z določenimi organi, katerim pripada, določenemu čustvovanju, mislim, prepričanjem… Čakre lahko z našim vedenjem, razmišljanjem, poslušanjem določene glasbe, petjem, uporabo določenih barv, z uživanjem specifične hrane, telesno vadbo,  krepimo ali dušimo oziroma blokiramo.

 

Naših sedem energijskih centrov

Poznamo 7 najbolj osnovnih čaker – energijskih centrov v telesu:

  • korenska, ki je povezana s prizemljenostjo in občutkom varnosti;
  • spolna, ki je center ustvarjalnosti, odnosov, emocij;
  • solar-pleksus, ki je naša notranja moč;
  • srčna, ki na prežema z občutkom ljubezni, povezanosti, ravnotežja;
  • grlena, ki je center komunikacije in sporazumevanja;
  • čelna, ki skrbi za intuicijo in
  • kronska, ki je naša duhovna moč.

Če poznamo stanje našega energetskega ovoja in centrov, lahko ohranimo zdravje

Če imate težave v določenem delu telesa, vas tišči, zbada ali čutite bolečino, verjetno niste pretočni. Ste pomislili, da lahko določeno čustvovanje izzove bolečine v telesu? Kot na primer: Zadrževanje čustev lahko privede do težav s ščitnico, nenehen strah povzroča težave z mehurjem in da zadrževanje v žalosti slabi pljuča? To je dober dokaz, kako sta telo in psiha povezana. Ker je več kot 65 % bolezni psihosomatskega izvora, lahko predvidimo kako se bo naše stanje na psihičnem nivoju odrazilo na fizičnem, če bomo z istim načinom življenja nadaljevali. Meritve energetskega stanja telesa bomo lahko ugotovili vzroke za določene »težavice«, jih ozavestili in odpravili, preden postanejo TEŽAVE in se odrazijo v obliki bolezni.

 

 

          

Info


 

Pot zdravja

Finžgarjeva ulica 1

8250 Brežice

 

 

NAROČITE SE
preko spletnega obrazca

 

 

ali

nas pokličete na

041 365 817

 

ali

nam pišite na

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše Pot zdravja e-novičke in prejmite EKSKLUZIVNI dostop do Vodnika po čakrah, kjer boste na 33. straneh spoznali:

 

• posamezne čakre in kako vplivajo na nas,

• vaje za spodbujanje čaker,

• načine za samozdravljenje,

• ustrezne drage kamne, eterična olja in barve za posamezne čakre,

• afirmacije za harmonizacijo čaker.

 

1x do 2x mesečno boste prejemali koristne nasvete in informacije, ki vam bodo pomagale izboljšati vaše zdravje in zaživeti polno življenje.

 

Vnesite veljaven elektronski poštni naslov.

Prosimo da vnesete vaš E-poštni naslov.

Prosimo vas, da polje obkjukate.

Pridružite se nam na socialnih omrežjih

 

 

 

Pot zdravja

Finžgarjeva ulica 1

8250, Brežice

 

  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  041 365 817

 

© 2018 Pot zdravja. Vse pravice pridržane.