Verjetno ste kot vodja prebrali že veliko knjig o voditeljstvu. Koliko imate pa resničnih izkušenj iz vodenja? Ali bi se želeli kot vodja izboljšati in osebnostno rasti? Ste se kdaj vprašali kako bi izgledali vaši problemi, s katerimi se srečujete pri vodenju, na odru? Si želite na odru ogledati vašo življenjsko situacijo, ko se npr. kot vodja niste dobro odrezali ali ste celo zatajili ter želite spoznati razloge zakaj?

 

Vsi odgovori se skrivajo v vas. Skupina vas pri tem podpira in vam pomaga priti do dodatnih pogledov na to situacijo.  Osvobajajoče, zabavno in veliko, veliko več kot ste si predstavljali. S pomočjo akcijske skupinske supervizije postanejo medosebni odnosi bolj spontani, odprti, empatični in bolj avtentični.

 

 

Kaj je akcijska skupinska supervizija za vodje?

Je preigravanje situacij iz preteklosti, sedanjosti, kot tudi projekcije prihodnosti, ki se odigrajo na prizorišču med udeleženci. Pri tem protagonist opazuje svojo »dramo« od zunaj in jo vidi popolnoma iz drugačnega kota. Ključno orodje za delo sta spontana dramatizacija in igra vlog, s pomočjo katerih posameznik postaja vse bolj pozoren na svoje notranje doživljanje in čustvovanje, razreši lahko frustracije iz preteklosti ter poskrbi za prihodnost in izboljša medsebojne odnose. Pri tem pa niso potrebne nobene igralske sposobnosti. S pomočjo akcijske skupinske supervizije postanejo medosebno odnosi bolj spontani, odprti, empatični in bolj avtentični.

 

Primer:

Vodja v službi od nadrejenega dobi nalogo, da odpusti njemu priljubljenega delavca. Ob misli na to se počuti neprijetno in v stresu. Z akcijsko skupinsko supervizijo v skupini izbere nekoga, ki bo odigral njega in osebo, ki bo odigrala sodelavca, ki ga mora odpustiti. Nato ju »ozvoči« in od daleč opazuje »dramo«. Po zaključku mu ostali udeleženci podajo povratno informacijo, ki mu odstre dodatne poglede na to situacijo. Ob tem razreši  frustracije in se reši strahu ter v realni situaciji odreagira veliko bolj sproščeno.

Lahko pa preigravamo situacije iz preteklosti, ki nas bremenijo in se iz njih veliko naučimo o sebi, načinu vodenja in pri tem rastemo kot oseba in kot vodja.

 

Kaj vodje pridobijo?

  • Izboljšanje vodstvenih kompetenc vodij,
  • večja učinkovitost in poslovna uspešnost podjetja,
  • bolj zavzeti vodje in zaposleni,
  • bolj spontani, odprti, empatični in avtentični medsebojni odnosi.

 

KOMU JE NAMENJENA

Namenjena je lastnikom podjetij, predsednikom uprav, direktorjem in vsem vodjem.

 

Info


 

Pot zdravja

Finžgarjeva ulica 1

8250 Brežice

 

 

NAROČITE SE
preko spletnega obrazca

 

 

ali

nas pokličete na

041 365 817

 

ali

nam pišite na

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše Pot zdravja e-novičke in prejmite EKSKLUZIVNI dostop do Vodnika po čakrah, kjer boste na 33. straneh spoznali:

 

• posamezne čakre in kako vplivajo na nas,

• vaje za spodbujanje čaker,

• načine za samozdravljenje,

• ustrezne drage kamne, eterična olja in barve za posamezne čakre,

• afirmacije za harmonizacijo čaker.

 

1x do 2x mesečno boste prejemali koristne nasvete in informacije, ki vam bodo pomagale izboljšati vaše zdravje in zaživeti polno življenje.

 

Vnesite veljaven elektronski poštni naslov.

Prosimo da vnesete vaš E-poštni naslov.

Prosimo vas, da polje obkjukate.

Pridružite se nam na socialnih omrežjih

 

 

 

Pot zdravja

Finžgarjeva ulica 1

8250, Brežice

 

  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  041 365 817

 

© 2018 Pot zdravja. Vse pravice pridržane.